Esarfa Mare Mov

-16% Esarfa Mare Mov

Esarfa a fost prezenta de-a lungul istoriei in numeroase ipostaze. In primul rand, in Imperiul Roman exista asa numitul `sudarium`. Acesta reprezenta o bucata de stofa folosita in special pentru curatarea gatului si a fetei. In Evul Mediu, esarfa era folosita pentru a se putea transporta mai usor cimpoiul. De abea in secolul al XVI-lea, aceasta bucata de material a inceput sa fie folosita asa cum o stim noi astazi. In aceasta era, esarfa s-a transformat intr-un obiect cu valoare de marturie intre indragostiti. 

Insa, francezii sunt cei care si-au pus amprenta asupra evolutiei acestei panze. Numite `cravats`, erau intalnite in randul nobililor si a celor care aveau o functie inalta. Mai mult, Napoleon Bonaparte este cel care a infiintat esarfa de onoare, o recompensa oferita primarilor francezi. 


Aceasta esarfa a fost realizata din bumbac si infrumusetata de numeroase motive florale. Poate fi spalata la 30 de grade la masina de spalat, insa pentru o durata de viata mai mare a tesaturii, este recomandata spalarea manuala.

Dimensiuni (Lxl): 122x122cm

      

  • Cod produs: AES102
  • Disponibilitate: 17
  • 89,00 Lei
  • 75,00 Lei
  • Preţul în puncte de recompensă: 750

Etichete: esarfa, batic