Bucovina

Bucovina

Bucovina este o regiune renumita pentru manastirile construite de numerosi domnitori moldoveni. Ceea ce le face sa iasa in evidenta este faptul ca fiecare are o culoare specifica. Astfel, Voronetul este cunoscut pentru albastrul sau, Humorul pentru rosu, Sucevita pentru verde, Moldovita pentru galben, iar Arbore este o combinatie inspirata de aceste culori.
Portul popular din aceasta zona este caracterizat de motive folclorice precum cel al spicului, al soarelui sau al crucii. Motivul crucii este cel mai important si cel mai des intalnit, deoarece este simbolul credintei in Dumnezeu.
Costumul popular pentru femei contine, de obicei, o camasa impodobita din abundenta cu motive florale si geometrice. Tot in componenta costumului intra si catrinta tesuta cu fir auriu, care se prinde in talie cu un brau colorat. Pe timpul iernii, costumul este completat de bundite si baticuri din lana.
Costumul popular pentru barbati este caracterizat de camasa lunga cu broderie in negru sau maro. In cazul barbatilor, predomina motivele geometrice, deoarece motivele florale sunt inserate pe bundita. Camasa se leaga la mijloc cu o curea din piele. Acest costum este completat de itari si caciuli din lana. 

Produse pe pagină:
Sortare după:

Album `Bucovina tara fagilor II`

Undeva, in nordul Romaniei, se afla un colt de rai numit Bucovina. E aproape imposibil sa ajung..

40,00 Lei

CD 13 - Fanfare taranesti din Moldova - Vorona

Discul este consacrat muzicii unui sat nord-moldovenesc al prezentului care păşeşte cu hărnicie şi î..

29,00 Lei

CD 14 - Muzici de sarbatoare din Botosani

Discul reconstituie muzica de sărbătoare a unei populaţii care, în cursul ultimelor decenii, a dispă..

29,00 Lei