CD 12 - Aromanii din Andon Poci

CD 12 - Aromanii din Andon Poci

Discul porneşte de la un material sonor de o excepţională valoare documentară şi artistică colectat de cercetătorul Thede Kahl de la Institutul de Studii Est- şi Sud-Est Europene din Viena. 

Thede Kahl a întreprins anchete de teren fructuoase pe lângă aromânii fârşeroţi din Albania, îndeosebi pe lângă cei din satul montan Andon Poçi. 

Discul, la a cărui realizare a contribuit consistent, include muzică vocală – cântece lirice şi cântări de nuntă (în majoritate executate polifonic) –, dar şi scandări rituale şi povestiri. 

Broşura amplă care însoţeşte discul (cu versiuni în cinci limbi) prezintă informaţii istorice, etnologice şi etnomuzicologice despre aromânii din Andon Poçi şi despre muzica lor; descrie sumar fiecare piesă de pe disc în parte şi consemnează toate versurile cântecelor, precum şi textul integral al povestirilor.

Discul se prezintă ca o producţie elaborată şi cu aspect elegant şi atractiv, o adevărată ediţie bibliofilă. El a fost distins în anul 2007 cu Premiul Criticii Germane a Discului.


Durată totală: 73:04"

Broşură: 138 de pagini, cu text de prezentare în aromână, engleză, albaneză, greacă și română

Apărut: 2006, înregistrări realizate în 2003 și 2005

      

  • Cod produs: MM112
  • Disponibilitate: 1
  • 50,00 Lei
  • Preţul în puncte de recompensă: 510