Babutele - Ioan Maric

Babutele - Ioan Maric

Acest tablou este pictat in ulei pe panza de catre artistul de arta naiva Ioan Maric.

Artistul Ioan Maric, consacrat ca pictor de arta naiva, are pana acum peste 130 de expozitii personale, dar si sute de participari la expuneri de grup in tara si strainatate.

Bădiţa Ioan empatizează din toată fiinţa sa cu lumea satului nostru, e mereu în mijlocul acestei lumi, pe care o înnobilează şi o transfigurează ca nimeni altul în lucrările sale de artă naivă.
Se vede de la o poştă că îi este tare dragă această lume şi că a pus-o la inima sa mare.

Lucrările sale sunt pline de persoane, personaje şi situaţii cumva definitorii pentru satul românesc care, din păcate, se năruieşte pe zi ce trece.

Adesea, te şi întrebi de unde le mai scoate pe toate, cum de nu se epuizează tolba cu subiecte…

Ioan Maric este apreciat pe toate continentele, caci peste tot au ajuns lucrarile sale: din America Latina, SUA, pana in Rusia sau Japonia.

Este membru al Academiei Artelor Traditionale din Romania si al unor asociatii ale artistilor plastici din Europa.

„Imi placea sa desenez mereu. Acasa, la lampa, in chiler. Mi-au placut foarte mult povestile si basmele. Imi amintesc de perioada cand eram mic si mă tineam de fusta mamei cand se ducea la claca. Stateam cu gura cascata cand auzeam povestile femeilor batrane. Toate personajele din basme le desenam. (…) Cel mai mult mi-a plăcut sa pictez oameni. Pentru ca cel mai greu se picteaza oamenii, nu natura. Cel mai greu e sa dai la un portret miscarea, viata, personalitatea. (…) In compozitie adun tot ce mi-a plăcut: o poarta, o casa si asa îmi creez eu propria compozitie. Imi fac eu satul meu. Si apoi dau viata la personaje. In fiecare sat trebuie ss fie cate un personaj la care sa-i dai viata si personalitate. (…) Lada mea de zestre este satul. Toate vorbele din popor. Expresii, traditii. Legende, zicatori, proverbe, povestiri si mituri”. (Ioan Maric, 5 martie 2010)

Dimensiuni tablou (L x l) cm: 30 x 38 cm

ww.rfaf.ro

www.romanianfolkart.ro

      

  • Cod produs: ODT106
  • Disponibilitate: 1
  • 3.000,00 Lei
  • Preţul în puncte de recompensă: 16800

Etichete: tablou, Maric