Buna ziua, Dragi clienti, incepand cu data de 18 mai 2020 deschidem magazinul respectand normele impuse de autoritati. De asemenea cei care vor dori sa ne viziteze sau sa isi ridice comenzile direct din magazin ii rugam sa poarte masca si manusi. Accesul in magazin este permis doar pentru maxim doi clienti in acelas timp respectand distantarea de minim 1.5- 2 metri. Pentru alte detalii va rugam sa ne sunati la numarul de telefon 0721 101 501. Echipa RFAF

Zgardana si Bratara `Margele Negre -2`

Zgardana si Bratara `Margele Negre -2`

Un obicei stravechi romanesc este confectionarea manuala de podoabe din margele. Numite traditional `zgardane` sau `zgarzi`, acestea erau purtate numai in zi de sarbatoare.

Cele mai dificil de realizat sunt zgardanele `cu colti`, deoarece sunt migaloase si necesita foarte multa atentie pentru a fi realizate ca la carte. Insa, si cele dreptunghiulare sunt pretentioase din cauza faptului ca, de obicei, sunt folosite margele mici si lucioase. Indiferent de modelul folosit, zgardanele ajung sa fie adevarate opere de arta!

Acest set contine un zgardan si o bratara, ambele fiind lucrate manual de catre o creatoare populara renumita, respectandu-se modelul specific Bistritei Nasaud. 

Dimensiuni:

Zgardana: 37 x 3 cm

Bratara:  17 x 2 cm


      

  • Cod produs: ABM144
  • Disponibilitate: Stoc zero
  • 40,00 Lei
  • Preţul în puncte de recompensă: 600