Ie Maramureseana `Eleganta`

Ie Maramureseana `Eleganta`

Maramuresul este alcatuit din patru `tari` (Chioar, Codru, Maramuresul Istoric si Lapus), ceea ce a dus la aparitia a patru costume populare maramuresene. Costumul femeiesc din zonele Lapus si Maramuresul Istoric face parte din categoria costumului cu doua catrinte, in timp ce acela din zonele Chiaor si Codru ies in evidenta prin faptul ca au o singura catrinta, numita popular zadie.

Ia maramureseana `Flori Albastre` apartine zonei Chioar. Aici costumul femeiesc este alcatuit din imbracamintea capului, rochie, poale, zadie si camasa, denumita spacel. Aceasta se deosebeste de camasile folosite in alte zone ale Romaniei prin faptul ca are un decolteu dreptunghiular. Mai mult, manecile sunt incretite si infrumusetate de o broderie dantelata. Acestea se prind cu un snur la baza pentru a crea un efect specific zonei maramuresene. Motivele traditionale  sunt completate de finetea dantelei.

Ia este confectionata din bumbac 100%, fiind potrivita si in zilele mai racoroase de toamna sau primavara. Poate fi spalata la 30 de grade la masina de spalat, insa, pentru o durata de viata mai mare a tesaturii, este recomandata spalarea manuala.


      

  • Cod produs: TIFM176
  • Disponibilitate: Stoc zero
  • 250,00 Lei
  • Preţul în puncte de recompensă: 2500